22 Temmuz 2015 Çarşamba

YENİ TREND EPOKSİ BOYA KAPLAMA

Epoksi boya pek duymaya alışık olmadığımız bir boyama maddesi ve tekniği olsada oldukça güçlü ve etkili boyama ve onarım tekniğidir. Gemilerin dahi bakım ve onarımında kullanılan epoksi boyama tekniği ile oldukça zengin bir görünüm elde edilmektedir ki bu yüzden fiyat olarak diğer boyalara göre biraz yüksek fiyatlıdır. Önceleri gemi tamiri, bakım ve onarımı için kullanılan epoksi boya tekniği günümüzde hemen her yerde tercih edilmektedir. Epoksi boyanın en önemli özelliği su geçirmez özelliği ve şık görünümüdür. İş yerlerinde alışveriş merkezlerinde, otoparklarda, evlerde kısacası her yerde kullanıma uygundur. Epoksi boyalar sadece metal üzerinde değil pvc, ahşap, metal gibi her yerde uygulanabilen bir boyama yöntemidir. Epoksi yakın bir geçmişe sahip olup 1939 yılında almanyada bulunmuştur. Madde olarak likit şeklindedir. Ve uygulamadan sonra sadece suya değil asit ve alkaliye karşı da dirençli bir boya haline gelir. Bu yüzden gemii bakım onarımında  sıkça kulanılmaktadır. Bilindiği üzere deniz suyu tuzlu olduğu için gemi metallerinin çabuk paslanmasına neden olur ancak kullanılan epoksi boyama ve kaplama yöntemi ile geminin korunması sağlanır ve uzun süre yıpranma ve paslanmaya karşı koruma sağlar.
Epoksi boya özelliklerinden kısaca bahsetmek gerekirse, sürtünme ve yıpranmaya karşı dayanıklı bir yüzey oluşturmaktadır ve esnek bir maddedir. Kolay temizlenen özelliği ile günlük temizlik hayatını da oldukça kolaylaştırır.  Hijyenik olması özelliği ile gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Yağ ve kimyasal maddelere karşı dirençlidir. Bu özelliği epoksinin uzun süre kullanılanbilir ve temiz ortamlar sağlaması anlamına gelir. Kokusuz bir maddedir bu yüzden boyama esnasında ve sonrasında rahatsız edici ortamlardan kurtulursunuz. Kolay ve hızlı uygulanan özelliği ile uzun süren boya işlemleri ile zaman kaybını engeller. Epoksi boyanın tarihine inmek gerekir ise kasiyumu yapıştırı özelliğinden dolayı ilk kez dişçilik ve tıp sektöründe kullanılmıştır. Zamanla yapıştırıcı özelliği ile inşaat sektöründe, plastik sanayide kullanılmıştır. Bunun dışında zamanla boya ve kalıpçılık sektöründe de kullanılmaya başlanmış ve kullanım yeri hayli artmıştır. Ahşaptan metale, pvc ye kadar her yerde kullanılabilen epoksi boya ilekusursuz ve rengarenk görüntüler, kaplamalar elde edilebilmektedir.

Kullanım alanı oldukça geniş olan ve her alanda kulanılabilen epoksi kaplama yöntemi konusunda firmamız en iyi hizmeti vermeye devam etmektedir. Firmamızda kullanılan epoksi uygulama yerlerinden kısaca bahsedecek olursak,  özellikle epoksi zemin kaplama alanında hizmet vermekteyiz. Epoksi zemin kaplama  ürünlerimizden epoksi self levelling sistem uygulaması orta yoğunlukta araç ve insan trafiği olan alanlarda uygulanmaktadır. Dirençli bir kaplama sistemi olduğundan dolayı uzun süre rahatlıkla kulllanılabilir ve hijyenik bir zemin kaplama yöntemidir.  Firmamızda uygulanan bir diğer zemin kaplama yöntemi ise epoksi multi layer sistemdir. Bu sistem epoksi kaplama uygulaması genelde suya maruz kalan alanlarda güçlü bir koruyucu olarak uygulanmaktadır. Kayma sorununu ortadan kaldıran epoksi multi layer sistem kaplama yöntemi düz ya da pürüzlü desenlerde uygulanabilmektedir. Birbirinden güzel renk seçenekler ile huzur verici ortamlar sağlamktadır. Epoksi boya uygulaması püskürtme ya da fırç yöntemiyle uygulanabilen bir boyama sistemidir. Ancak epoksi boyama kesinlikle bilir kişiler tarafından yapılmalıdır. Yapıştırıcı vekuruduktan son sertleştirici olması nedeni ile bilinçsiz kullanılması halinde ciddi boyutlarda zarara ve hasara neden olabilir. Epoksi boya fiyatları piyasada yüksek fiyattan satılırken firmamız alıcılarına uygun fiyat ve profesyonel hizmet garantisi vermektedir.  Epoksi boya uygulaması ile iş yerleri, fabrikalar, kurumlar, okullar ve hatta evler daha zengin bir görünüme kavuşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder